24 Aralık 2012

BEBEK YELEĞİ VE YAPILIŞI

Herkesin bildiği bir model.Benim için ise çocukluğum demek.Annem mis gibi sabun kokan ellerinle örerdi.o zaman da çok beğenirdim modelini.çiçekli pazen,divitin elbiselerimin renklerine uygun örerdi.Nurlar ışıklar içindesindir inşallah anacığım.iyi ki örmüşsün ben de bol bol giymişim.İyi ki örmeyi öğretmişsin şimdi ben de örebiliyorum.
ARKA ve ÖN:
Arka ve ön bedenler beraber örülür. 56 ilmek başlanır, 5 diş haraşo örülür. Örgüye; 4 sıra düz, 3 diş haraşo, 4 sıra düz...şeklinde devam edilir. Beden boyu 24 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 16 ilmek kesilir. Her iki tarafta kalan 20’şer ilmekle örgüye devam edilir. Ön ortasındaki 6 ilmek beden boyunca haraşo örülür. Ön ortası 8 cm olduğunda 3 sıra arayla 6 defa; 6 ilmek haraşo örülür, 1 ilmek artırılıp, 26 ilmeğe ulaşılır. Sonraki sırada aynı şekilde artırılan 6 ilmek kesilir. Her haraşo sırası örülürken bir defa ön ortasından başlanarak; 17 ilmek örülür, geri dönülür, 17 ilmek örülür, başa gelinir. Her düz sıralar örülürken bir defa; 15 ilmek örülür, geri dönülür, 15 ilmek, örülür, başa gelinir. Bu şekilde 24 cm örüldükten sonra kol evi oluşturulup, 20 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer taraf da aynı şekilde örülür.

7 yorum:

ZHOBEYDA dedi ki...

HOLA AMIGA, TUS TRABAJOS SON HERMOSO, TE FELICITO, QUE DIOS BENDIGA TU CREATIVIDAD.. AHORA TE SIGO, VISITAME PARA QUE VEAS LO QUE YO HAGO TAMBIEN MUY HUMILDEMENTE..!
SIEMPRE SERAS BIENVENIDA..
ZHOBEYD@....

MAZES dedi ki...

bir Ziynetin ablacım vardı,anneden daha çok benimle ilgilenirdi,allah rahmet eylesin ,6 yaşımdayken örmeyi o öğretmişti bana ,ne yazık ki iyi insanlar genç terk ediyorlar bu dünyayı ,kötüler ise bize çektirmeye devam ediyorlar.Ben de Livelnternet*i severek takip ediyorum .Ellerine sağılık.

gamze dedi ki...

gerçekten çok güzelmiş ellerinize sağlık
acaba yapılışını da tarif edebilirmisiniz

TATESAL dedi ki...

Hepimiz için nostaljik bir yelek ninem,ellerine sağlık...annenize de rabbim rahmet eylesin,mekanı cennet olsun....

uzmanamator dedi ki...

Çok cici görünüyor ninecim ellerine sağlık :)

MAZES dedi ki...

HÜZÜNLÜ KIVILCIM TİTRİYOR KALPLERDE
2012 YILIN GÖTÜRDÜKLERİ İLE
GÜLÜMSEMEMİZ ASLA DÜŞMESİN YÜZÜMÜZDEN
SADECE MUTLULUK 2013 GETİRSİN HEPİMİZE
ARKADAŞLAR......................................................

gamze dedi ki...

beni kırmayıp yapılışını yayınladığınız için çok teşekkür ederim allah razı olsun inşallah sizinde bir dileğiniz gerçek olur :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin