26 Şubat 2011

BEN BU MESAJI ALDIM

Sayın Windows Live Spaces müşterisi,

Bu notu, Windows Live Spaces'ın yakında kapatılacağı ile ilgili size yaptığımız bildirimlerin devamı olarak alıyorsunuz. Henüz bir işlem yapmadıysanız alanınızın içeriğini korumayı öğrenmek için lütfen okumaya devam edin. 16 Mart 2011'de alanınız kapatılacaktır. Ancak, şimdi harekete geçerseniz alanınızın içeriğini yine de koruyabilirsiniz.

Windows Live müşterilerinin Windows Live Spaces bloglarını, blog deneyimlerine bir dizi yenilik kazandıran Word.Press.com'a geçirmelerini sağlamak için birinci sınıf ve yenilikçi bir blog hizmeti olan WordPress.com ile işbirliği yapıyoruz. Mevcut blogunuzu WordPress.com'a geçirmenize veya daha sonrası için kaydetmek üzere onu karşıdan yüklemenize yardımcı olacağız. 16 Mart 2011'de mevcut alanınız kapatılacak ve gereken adımı atmadığınız sürece alanınızdaki içeriğe artık erişemeyeceksiniz. Alanınızın geçiş işlemini başlatmak için burayı tıklayın.

Windows Live hizmetlerinin yeni sürümü ile birlikte, ürünlerde bir dizi değişiklik ve yenilik yaptık. Windows Live kullanıcılarına olağanüstü bir blog çözümü sağlamak amacıyla WordPress.com ile ortaklık kurmaya karar verdik. Ancak bunların sizi etkileyeceğinin farkındayız; bu nedenle, bu e-postadaki bilgiler neler beklenebileceğini netleştirmeyi amaçlamaktadır. Windows Live'a desteğinizi devam ettirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Bu geçiş neden yapılıyor?
Müşterilerimiz tümleşik bir istatistik sistemi, taslakların sürekli olarak kaydedilmesi ve istenmeyen postayla-mücadele teknolojisi dahil daha zengin blog işlevleri talep ettiler. Olası en iyi blog deneyimini sunmak üzere size WordPress.com'un ücretsiz hizmetini sağlamak için WordPress.com ile işbirliği yapıyoruz. İçinizden Windows Live Spaces'da zaten blogları olanların bunu kullanmaya başlamasını kolaylaştırırken, diğer yandan Windows Live Spaces'da şimdiye dek oluşturmuş olduklarınızı korumanıza da yardımcı olacağız.

Windows Live Spaces kapanmadan önce yapmanız gerekenler
Alanınızı ziyaret ettiğinizde şu seçenekleriniz olacaktır:
  • WordPress.com'a geçerek blogunuzu yükseltme - Blog posta ve yorumlarınızı WordPress.com'a taşımanın basit bir yolunu sunacağız.
  • Blogunuzu karşıdan yükleme - Elinizde bir kopyasını tutmak için eski postalarınızı karşıdan yükleyebilirsiniz. Ayrıca hem bunu yapıp hem de sonra WordPress.com'a geçebilirsiniz.
  • Alanınızı silme - Artık bir alanınızın olmasını istemediğinize karar verirseniz, onu kalıcı olarak silme seçeneğiniz vardır. İçeriğinizi kaydetmek istiyorsanız, lütfen bunu alanınızı silmeden önce yaptığınızdan emin olun.
  • Blogunuzu inceleme – Yakında alanınız kapatılacak, ancak blogunuzu incelemeniz ve kendiniz için doğru kararı vermeniz için yine de biraz zamanınız olacak. WordPress.com'da yapabileceğiniz şeyler bizi çok heyecanlandırıyor ve umarız bu gelişmiş blog deneyiminden yararlanmaya karar verirsiniz.
Not: araçlar, konuk defter, listeler, notlar ve taslak postalar gibi bazı içerikler geçirilmeyecektir. Bu tür içeriğin nasıl korunacağı hakkında daha fazla bilgi için Sık Sorulan Sorular'a bakın.

Size uygun bir olasılığı seçmek için alanınıza gidin.

WordPress.com'a geçtiğinizde neler bekleyebilirsiniz?
Posta, yorum ve bağlantılarınızın tümü aktarılır ve blog güncelleştirmelerinizi Messenger arkadaşlarınızla paylaşma seçeneğiniz olur.

WordPress.com'da, blogunuzun performansını ve kimlerin ziyaret ettiğini izlemenize yardımcı olan araçlarınız olur. Kişilerin sizi bulmasını ve sizin de kafa dengi kişileri bulmanızı sağlayan etiketleme özelliğine sahip olursunuz. Süper blog yorum özelliği ve temiz bir deneyimi sürdürmenize yardımcı olmak için istenmeyen izleme postasını önleme özelliği içerir. Diğer özelliklere (Sayfa İngilizce'dir) göz atın.

Windows Live'ı kullandığınız için teşekkürler, umarız yeni blog deneyimi hoşunuza gider.

Saygılarımızla,

Windows Live ekibi

Sık Sorulan Sorular
S: WordPress.com nedir?
Y: WordPress.com, Windows Live Spaces'a benzeyen ücretsiz bir blog sitesidir. WordPress.com'da, deneyiminizi özelleştirmek üzere olağanüstü tema ve pencere öğeleri, blogunuzun performansını ve kimlerin ziyaret ettiğini izlemenize yardımcı olan araçlar bulacaksınız. Kişilerin sizi bulmasını ve sizin de kafa dengi kişileri bulmanızı sağlayan etiketleme özelliğine sahip olursunuz. Süper blog yorum özelliği ve temiz bir deneyimi sürdürmenize yardımcı olmak için istenmeyen izleme postasını önleme özelliği içerir.

S: Windows Live Spaces içeriğime ne olacak ve neleri geçirebileceğim?
Y: Windows Live Spaces'da şu an bulunan farklı işlevlerin ve bunlardan neler bekleyebileceğinizin listesi aşağıda verilmiştir:

  • Bloglar ve yorumlar: Geçiş yapmayı veya karşıdan yüklemeyi seçerseniz, blog içeriğiniz (eklenen fotoğraf, video ve yorumlar dahil) de sizinle birlikte gelir.
  • Fotoğraflar: Blogunuzun parçası olmayıp Windows Live'a ait olan fotoğraflar SkyDrive'da kalmaya devam eder, dilerseniz onları başkalarıyla paylaşmayı da sürdürebilirsiniz. Blogunuzu geçirmeyi seçerseniz, blogunuzun parçası olan fotoğraflar da geçirilir. Fotoğraflarınızı paylaşan diğer hizmetler tarafından sağlanan başka herhangi bir modül eklerseniz, bunlar geçirilmeyecektir.
  • Ziyaretçiler sizi bulacakları yeri bilecekler: Geçiş yaparsanız, blogunuza ve ilgili makalelerinize yapılan varolan bağlantılar çalışmaya devam eder ve ziyaretçileriniz WordPress.com'daki yeni konumunuza yönlendirilir. Ayrıca Windows Live Messenger'a son eklediğiniz postalarla arkadaşlarınıza güncel bilgi sağlamaya da devam edebilirsiniz.
  • Özel bloglar: Özel blogunuz varsa, geçiş sırasında başka bir seçeneği belirlemediğiniz sürece blogunuz özel olarak işaretlenir. Blogunuzu eski Windows Live Messenger arkadaşlarınızla paylaşabilir veya yalnızca birkaç kişiyi WordPress.com'a davet etmeyi seçebilirsiniz.
  • Araçlar, konuk defteri, listeler, notlar ve taslak postalar: Ne yazık ki bunları taşıyamazsınız. Taslak postalarınızı sonraki aylarda yayımlamayı ve geçişten önce liste ve notlardaki içeriği blogunuza taşımayı göz önünde bulundurabilirsiniz.
  • Profil ve Kişiler modülleri: Bu bilgiler Windows Live'da kalır. Yeni blogunuzu Profilinize ekleyebilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

S: Şu andan başlayarak Windows Live Spaces'ın kapatıldığı tarihe kadar neler bekleyebilirim?
Y: Şu anda ve 16 Mart 2011'e kadar geçmiş postaları incelemeye devam edebilir, daha sonrası için kaydetmek üzere içeriği karşıdan yükleyebilir ve blogunuzu WordPress.com'a yükseltebilirsiniz. 16 Mart 2011'de, Windows Live Spaces kapanacak ve blogunuza artık erişemeyecek veya onu geçiremeyeceksiniz.

S: Nereden daha fazla bilgi edinebilirim?
Y: Windows Live Spaces kullanan bir çocuğun ebeveyni misiniz? Özel blogunuz var mı? Windows Live Spaces'a içerik yayımlamak için Writer'ı mı kullanıyorsunuz? Başka sorularınız var mı? Ek bilgi ve kaynaklar için Yardım Merkezi'mizi ziyaret edin.

BEN BU SABAH BÖYLE BİR MESAJ ALDIM.HERHALDE ÇOĞUNUZ ALMIŞSINIZDIR.NE YAPACAĞIMI BİLEMEDİĞİM İÇİN PAYLAŞAYIM DEDİM.

BIKTIK DEMEYİN YARDIMCI OLUN BANA VE BENİM GİBİLERE.SON BİR HAFTADIR BLOGUMDA BİR TUAFLIK VAR SİZLERİ İZLİYEMİYORUM,GELİP YORUM YAZAMIYORUM ACABA BUNUNLA MI İLGİLİ.


15 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Ben de hiç anlamıyorum bu konulardan. Ticari kaygılarla bir işler dönüyor gibi geliyor. Lütfen bu konuları iyi bilen bloggerler bizleri de bilgilendirip ne yapılması gerektiğini anlatsınlar. Blog dünyasındaki hiç bir arkadaşımı ve tabii ki kendi blog sayfamı kaybetmek istemiyorum.

Unknown dedi ki...

bende okumuş ama anlamamıştım.iyi ki buraya taşıdınız vardır bilen bizi aydınlatacak biri umarım.teşekkürler bu konuyu buraya taşıdığınız için

ArZuCo dedi ki...

ben de cok ilgili değilim bu konularda ama içerik bana hiçte profesyonelce gelmedi. Bir kandirmaca şaka vs. olabilme ihtimali varmıdır acaba? Kaç kişiye böyle bir mesaj geldi. Wnidowslive wordpressle işbirliği yapıyorsa artık burdan devam edeceksiniz yapmanız gereken bunlar bunlar der biter. msn sürümü yükseltirken böyle keyfimizemi bırakıyorlar son kullanma tarihimi veriyorlar tıklıyoruz devam ediyoruz. bana acemice yazlmış gibi geldi ama yinede kesin bilmiyorum

uğurböceği dedi ki...

Yazıyı okurken önce aklıma acaba her zamanki gibi kandırmaca bir mail mi size göndermişler diye tedirgin oldum.Ama kandırma gibi görünmüyor,banada böyle bir mail gelmedi ve bu tür konularda pek bi bilgim yok..İnşallah bilen birileri cevap yazar..Bizde bilgilendirilmiş oluruz.

sesiber dedi ki...

Bana da kandırmaca ya da hacklenme olayı gibi geldi. Böyle bir mesaj ben almadım ablacım.

Unknown dedi ki...

İLGİLENENE MAİLİ ATABİLİRİM İNCELESİN PEK KANDIRMACA DEĞİL GİBİME GELDİ

Sevtap dedi ki...

Edacım (Stil direktörü) bilebilir.Umarım bilen biri çıkar :S Bana da e-mail gelmedi.

biryudumhobi dedi ki...

banada kandırmaca gibi geldi bu.ben böyle bir mail almadım.

nurece dedi ki...

cok sasirdim ,bende böyle bir mail almadim ,acaba ne olabilir merak ettim?

leyya dedi ki...

amaaannn bana da kandırmaca gibi geliyor.bağışıklık kazandık artık bu saçmalıklara.birileri düğmeye bastı yine:)böylesine kapsamlı bir değişim tek tek kişilere mail atmakla sağlanmaz.en kötü ihtimalle bloğu yedekleriz hiç değilse içerik elimizin altında olur.

Stil Direktoru dedi ki...

Abla sakın uzak dur valiz hazırlamam gerek uzun uzun yazamıyorum ekleme yap yazına bunlar para tuzağı bilesiniz panik yok öperim.

NİLÜFERCE.... dedi ki...

bloggeri çekemeyen diğer blogların kıskançlığıdır ninem banada böyle bir mail gelmedi zaten bu tarzda gelmez bu tip mailler kullanımı en rahat blog blogger ama haksızmıyım:)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Bencede Sevgili Eda haklı O bizlerden daha bilgili bu konuda hiç birşey yapmayın diyorsa yapmayın arkadaşlar.

yorumlarla ilgli sıkıntın şu an epeyce arkadaşı ziyaret ettim birkısmıda aynı konudan muzdarip biraz bekleyin düzelir bence.
sevgiler

uzmanamator dedi ki...

Ninecim bana maili attığında okumuştum aklımdan çıkmış sana söylemek senin space sayfan varmıydı? bu hotmailden farklı bişey blogger gibi, hani eğer varsa bu onun ile ilgili, ben hotmail kullanmadığım için bana mail gelmedi diğer hotmillilere gitti mi bilmiyorum ama zaten bu tür maillerdeki linklere tıklamayın,sahte olma olasılıkları yüksektir genelde.Fakat bu şunun ile ilgi galiba hotmail, myspace sayfalarınıkapatıyordu bildiğim kadarı ile ve insanların bu alanlarını wordpress e taşımalarını böylelikle de myspace deki verilerini kaybetmemelerini istediğini okumuştum.

Filiz dedi ki...

ninecim bana da böyle bir mail gelmedi,inşallah sadece bir kandırmacadır..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin