21 Şubat 2010

GAİL (AKA NİGHTSONGS) ŞALIN YAPIM AŞAMALARI

DAHA ÖNCE ÖRDÜĞÜM KIRMIZI ŞALIN ORJİNAL MODELİDİR.BEN BURADAN BULDUM MODELİNİ AMA BURAYA NASIL KAYIT OLUNDUĞUNU BİLMİYORUM ÇÜNKİ İNGİLİZCE BİLMİYORUM.BENİ BURSA DAKİ TATLI CADIM ÜYE YAPMIŞTI.
KAYITLIYSANIZ ZATEN PDF DOSYASI OLARAK MODEL VERİLMİŞTİR.AYRICA İSTEYEN OLURSA MAİL ADRESİNİ YORUM OLARAK BIRAKSIN BEN YOLLAYAYIM NASIL YAYINLIYACAĞIMI BİLEMEDİM BENDE VAR.NAKO ANKARA TİFTİK İLE ÖRÜYORUM.HERHALDE 2,5 YUMAK GİDECEK.

İŞARETLERİN AÇIKLAMASI
Knit: düz örgü

yarn over:şişe dolama

ssk ( left leaning decrease) sola doğru iki tane beraber

right leanning decrease :sağ doğru iki tane beraber

slip 2 togetheriknit,pass slipped. 3 ilmek birlikte,ya da 2 ilmek beraber ör 3 ilmeği üstlerinden geçir.yani 3 ilmeği 1 ilmek yap.



ŞALIN ANA ŞEMASIDIR.BENİM ÖNERİM BİR KAĞIDA BASARSANIZ YADA ÇİZERSENİZ RAHAT TAKİP EDERSİNİZ. İŞARETLERİN AÇIKLAMASINI YUKARIDA VERDİM.

ŞAL SADECE 7 İLMEK ATILARAK BAŞLANIYOR.ÜÇ İLMEK BAŞTA VE SONDA DEVAMLI HARAŞO OLARAK ÖRÜLECEK.ORTADAKİ BİR İLMEĞE BİR ÇENGELLİ İĞNE İLE İŞARET KOYARSANIZ O DA KAYBOLMASIN.ŞALIN ORTA YERİDİR.

YUKARIDA ŞEMADA ŞALIN SAĞ YARISI YANİ O TEK İLMEĞE KADAR Kİ KISMIDIR.DÜZ İLMEKTEN SONRA TEKRAR AYNI MOTİF ÖRÜLECEKTİR.



HER YAPRAK BİTTİĞİNDE YANLARDAN VE ORTADAKİ DÜZ İLMEĞİN İKİ YANINDAN BİRER YAPRAK ÇOĞALIYOR KENDİ KENDİNE .YAPRAK YAPRAK ARTARAK ÇOK ZEVKLE ÖRÜLÜYOR.



BURAYA KADAR 1 YUMAK ÖRDÜM.DAHA 2 YAPRAK ÖRMEM GEREKİYOR.
ŞALIN BİTİMİ AYRI BİR DESENDİR ONU DA SIRA ORAYA GELİNCE YAYINLIYACAĞIM.

SABAH GÜCENİP BİR YAZI YAZMIŞTIM OKUYANLAR BİLİR.ADSIZ YORUM BIRAKIP ÖZÜR DİLEMİŞ,YANLIŞ ANLADIĞIMI SÖYLEMİŞ.YANLIŞ ANLAMADIĞIMI VARSAYIYORUM BEN DE ÖZÜRÜNÜ KABUL EDİP,ONDAN ÖZÜR DİLİYORUM. BEN 56 YAŞINDA HEPİNİZİN ANNESİ OLACAK YAŞDAYIM.NOKTALAMA İŞARETLERİNİZİ YERLİ YERİNDE KULLANIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. İNSANLARI ÇOK ÇOK SEVERİM.BİLDİKLERİMİ ÖĞRETMEKTEN MUTLULUK DUYARIM,KİMSE ÖTEKİ DÜNYAYA GİDERKEN GÖTÜRMÜYOR NE PARASINI NE DE BİLDİKLERİNİ.
HEP SÖYLÜYORUM BEN BİLGİSAYAR KULLANMAYI BİLMEDİĞİM İÇİN ANLATAMIYORUM.BANA ADSIZ YORUM BIRAKMAYIN İYİ YADA KÖTÜ YAYINLAMIYACAĞIM.
NEYSE SİZ BAŞLAYIN ŞALI BEN YANINIZDAYIM.BLOGUNUZA GELİR SATIR SATIR ANLATIRIM.

49 yorum:

Birileri anlatsın dedi ki...

Sabahki yazını okumuştum, adsız kişinin özür dilemesine sevindim. Şal gerçekten çok hoş görünüyor, emeklerine sağlık, bende misinalı şişimi yeni aldım daha paketinden bile çıkarmadım. Elimdeki işim bitsin bunu yapmayı çok isterim. Ama ilk önce kızımın süveterini bitirmem lazım.

uzmanamator dedi ki...

ninem kim üzdü senii,bak sen hele şu işe,
yorumu bilmiyorum konunun başlığına gelmiştim ama kaldırmışsın yazıyı ama üzülme olur mu biz senin yanındayız ninecim :)
sen bildiğini öğreten ki usanmadan defalarca anlatan ninemizsin ya be3nimninemsin evet ninem yaşında değilsin maa benim ninemsin tamam mı :) seni çok seviyorum ailemden birir gibi dilimdesin :)
ninene selam söyle diyen var artık :)

kendine iyi bak nnem üzme canını :)

Banuca dedi ki...

Canımmmm, ne oldu bilmiyorum ama boş ver aldırma....
Bak bu şalını ve tarifini çok beğendim, blogumda ve 10marifette senin linkini vererek yayınlıyorum, izin almadım ama, kızmazsın herhalde değil mi? Eh şal ile ilgili soru soracaklar olabilir:)) Sevgilerimle....

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ne guzel seyler yapmışssınız ellerınıze saglık.izlemeye adlım artık takıp ederım:)paylaşım ıcın bende bekelrım sevgiler

sibel dedi ki...

ahh nineciğim sen bloggerin en hamarat ,en sevimli ,en paylaşımcı ninesisin ...herkes seni biliyor kimsenin seni üzmesine fırsat verme..arada bir de kıskançlar çıkacak elbette,insan doğası bu.. şalın da herşeylerin gibi harika sen bizim medar ı iftaharımızsın.sevgiler.

ArZuCo dedi ki...

ellerine sağlık cok güzel oluyor. hangi iple başladın krem rengini acaba? kırmızı daha salık gibi şiş büyük geldi demiştin bu krem harika olmuş

Adsız dedi ki...

çok çok güzel olmuş..Ben de görmüştüm ama cesarte edemedim yapmaya..ellerinize sağlık..Bu arada hiç sıkmayın canınızı ninecim,densiz çok ne yazıkki...
sevgiler...

Unknown dedi ki...

NAKO ANKARA TİFTİK İLE ÖRÜYORUM.

Ada Deniz dedi ki...

ellerine sağlık ne güzel bir şal. Anlatımda öyle. Ben misinalı şiş kullanamamıştım. Normalle olmazmı ki

Unknown dedi ki...

ADA DENİZCİĞİM İLMEK SAYISI 300 OLACAK HERHALDE NORMAL ŞİŞLE ÖREMEZSİN.MİSİNALI O YÜZDEN DEDİM.DENE BAK HİÇ FARKI YOK DİĞER ŞİŞTEN.DAHA HAFİF OLDUĞU İÇİN BEN HEP MİSİNALI KULLANIYORUM.

Unknown dedi ki...

BANUCUĞUM,SORMANA GEREK VARMI ARKADAŞIM.SEVEREK YARDIMCI OLURUM.

CİCİBİŞİ dedi ki...

Çok güzel anlatmışsınız. Bu şalın yapılışını merak ediyordum ama hiç bir yerde bu kadar detaylı anlatımını bulamamıştım. Çok teşekkür ederim. Hemen başlayacağım yapmaya takıldığım yerde sizi rahatsız edebilirmiyim?

Unknown dedi ki...

ADSIZ YORUM YAYINLAMIYACAĞIM DEMİŞTİM.
AÇIKLAMA YAPAYIM.
ÖNCE 7 İLMEK AT 3 DÜZ ÖR,BİR DOLA 1 DÜZ ÖR BİR DOLA,3 DÜZ ÖR.
2.SIRA VE BÜTÜN DÖNÜŞ SIRALARI 3 DÜZ,DİĞER İLMEKLER TERS YİNE 3 DÜZ.
3 SITA 3 DÜZ 1 DOLA 1 DÜZ 1 DOLA 1 DÜZ 1 DOLA 1 DÜZ 1 DOLA VE 3 DÜZ.
5.SIRA 4 DÜZ 1 DOLA 1 DÜZ 1 DOLA 3 DÜZ 1 DOLA 1 DÜZ 1 DOLA 4 DÜZ.
DİYE ŞEMAYI TAKİP EDECEKSİN

Aysultan... dedi ki...

Kıyamam sana ninem boşver sen bunları :(
takma kafanı böyle şeylere sen şal harika bu arada kendine iyi bak :)

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Ninem ne oldu burada böyle. Dün anacığımdaydım takip edemedim gelişmeleri. Keşke herkes sizin kadar paylaşımcı olsa. Üzmeyin canınızı.

Bu şal harika görünüyor bu arada. gayet detaylı anlatmışsınız. Emeğinize sağlık.

banu dönmez dedi ki...

Bu şalı uzun zamandır örmek istiyordum. Çok güzel açıklamışsınız ellerinize sağlık. Ayrıca bloğunuz çok güzel, paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

semra dedi ki...

ellerinize sağlık bende başladım çok zevkli vede çabuk ilerliyor

kolay gelsin

http://belguzarane.blogspot.com dedi ki...

mehaba aynı yaşız elleıne sağlık şal super olmuş gule gule kullanın segler

Paşa dedi ki...

selammmm ooo ne güzel şal yapmışsınız. ellerinize sağlık diyeceğim ama canınızı sıkan bir olay olmuş...geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

Harika mükemmel yine diğer örgüler gibi bayıldım ne diyeyim. Ellerinize emeğinize sağlık.

Güzellikler sizinle olsun sevgiyle kalın...

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Bu tür şallara bayılıyorum her örneği çıkartamıyorum ama anlatımınıda yapmışsın ninecim belki denerim bende sevgilerimle ellerine kolların sağlıkk.

Unknown dedi ki...

NİNECİĞİM,ŞALLA İLGİLİ NE İSTERSEN YARDIM EDEBİLİRİM ÇOK GÜZEL CİCİLER ÖRÜYORSUN ONU DA YAPARSIN ÇOK KOLAY VEDE ÇOK ZEVKLİ ÖRÜLÜYOR

Unknown dedi ki...

KAZA İLE YORUMUNUZU SİLDİM NE OLUR KUSURA BAKMAYIN.EVET BU ŞALLAR HER YIKAMADAN SONRA GERİLEREK KURUTULACAKMIŞ

Adsız dedi ki...

merhaba örgücü nine,bu gail şalı öğrenmek için üye olmadığım site kalmadı,en detaylı bilgiyi sizde buldum ama bi sorunum var ki o da şu sola doğru birlikte örmek nasıl oluyor yani iki ilmeği beraberce örüyoruz yani kesiyoruz öyle mi?

Adsız dedi ki...

çok afedersiniz şu sorumu eklemeyi unutmuşum,17. sırada bir dolamanın yanındaki boş kare ne anlama geliyor?

Unknown dedi ki...

sola doğru yada sağa doğru iki ilmeği birlikte örmek demek.ikiilmeği beraber öreceğiz ama düzgün öreceğiz ki anlatamıyorum.göster mem gerek.ben mail adresimi yazayım siz de bana yazarsanız ressim çekip yollarım.17 sırada vedaha sonraki sıralardaki boşları görmeyin onlar yoklar sadece kareli kağıtta başka türlü şemalamak mümkün olmadığı için boş bırakılmış .

neseyilmaz1954@hotmail.com
istediğiniz ne varsa yardım edebilirim sevgiler

nur dedi ki...

merhaba,
bende gail şal örmek istiyorum ve bu yüzden ravelry'ye üye oldum.ama şemaların nerede olduğunu bulamadım.acaba yardımcı olabilir misiniz?

Unknown dedi ki...

sevgili NUR MAİLADRESİNİ VERİRSEN YOLLARIM ŞEMASINI.

Unknown dedi ki...

sevgili NUR MAİLADRESİNİ VERİRSEN YOLLARIM ŞEMASINI.

Unknown dedi ki...

NUR,RAVELRY GİRİNCE PATTERN YAZAN YERİ TIKLA.ORADA BİR YAZMA YERİ GÖRECEKSİN SOL ÜST GÖŞEDE ORAYA GAİL AKA SHAWYFALA YAZ TIKLA.ŞASLSI KARŞINA ÇIKACAK.
http://www.ravelry.com/patterns/library/gail-aka-nightsongs
ŞU ADRESDANDE ÇIKAR.BU SAYFADA YAZILARIN İÇİNDE
free Ravelry download
YAZAN YERİ TIKLA BAŞKA BİR SAYFA ÇIKACAK PDF DOSYA DİYE ONU İNDİR ŞEMALAR İÇİNDE

nur dedi ki...

çok teşekkür ederim.dosyaları indirdim.bir de acaba şemaların arasında şalın kenar örgüsüde var mı?

Unknown dedi ki...

HAYIR KENAR İLMEĞİ YOK BEN 3 ER İLMEK HAROŞO İLAVE ETTİM,NE SORMAK İSTERSEN SORABİLİRSİN.

nur dedi ki...

bilgileriniz için çok teşekkür ederim.şalı yapmaya başladığımda takıldığım yerlerde sorabileceğimi bilmek beni çok mutlu etti.tekrar teşekkür ederim.

nur dedi ki...

merhaba,
ben şalımı örmeye başladım ama bir sorunum var.bir sitedeki açıklamada 37.sıradan23.sıraya geri dönüp devam edeceğiz.bundan sonra hep 37'den 23'e dönüp tekrar edeceğiz diye tarif edilmiş.ben de o şekilde başladım ve 5.yaprağım bitmek üzere.ama bugün başka bir sitede ilk seferde 37'den 23'e dönüp 35.sıraya kadar örülecek bundan sonraki sıralarda 21'den 35e kadar olan kısım tekrar edilecek deniyor.hangisi doğru acaba?bu kadar örmüşken inşallah sökmek zorunda kalmam.siz yardımcı olursanız çok sevinirim.

Unknown dedi ki...

yaprakların doğru olmadı mı,düzgün düzgün çıktılarsa ortaya demekki doğru ördün.çok bakma başka sitelere .

nur dedi ki...

şalım bitti.verdiğiniz bilgiler ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

zekiye dedi ki...

zekiye
Emeğinize sağlık çok güzel olmuş. Örgü konusunda çok usta değilim ama örmeyi seviyorum o nedenle detaylı bir açıklama ve şema gönderebilirseniz çok sevinirim. mail adresim zakcil@gmail.com

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık şalınız çok güzel olmuş bende yapmaya başladım ama uç kısmının nasıl yapıldığının şeması verilmemiş bana yardımcı olursanız sevinirim email adresim zlhyzc@hotmail.com bu arada adım zeliha

Adsız dedi ki...

bu şalı yapmaya çalışıyorum bana da şemasını gönderebilirseniz sevinirim.birde bir sorum var bir dergide bu modelin ceket olarak örülmüşünü gördüm bu modeli üçgen şeklinde değilde ceket arkası gibi örmek mümkün mü acaba.bu modelden nasıl ceket örülür yardımcı Teşekkürler..
email adresim: aycinkzltn@hotmail.com

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
serpil dedi ki...

selam tarif ettiğiniz yere kadar ördüm ama daha sonrası hep yalnış oldu ltf bıraz daha tarıf edebılırmısınız bunu örmeyı çok istiyorumm

serpil dedi ki...

ltf yapılışını bıraz daha acıklayın...

Unknown dedi ki...

Sevim hn facebookta neşe yılmaz diye arayın bana örgünüzün bir resmini yollayın nerede kaldınız görmeden bilmeden nasıl yardımcı olayım

serpil dedi ki...

selam yukarda tarıf etmışsınızya 5.den sonrası benım hep yalnış oldu bıraz daha tarıf olursa işin içinden çıkabılırım sanıyorum ltf yardımcı olurmusunuz tşk ederim

serpil dedi ki...

sızı facede bulamadım:(((

Unknown dedi ki...

Neşe Yılmaz yazarsan bulursun.inan bende istiyorum yardım etmeyi.zaten çok kolay bir model.5 sıra da mısın

serpil dedi ki...

evet sızın tarıfınızden sonrası hep yalnış gıttı defalarca söktüm olmadı bır türlü çok çıkıyo facede ısım hangısı sızsınız bılemıyorum

Unknown dedi ki...

neseyilmaz1954@hotmail.com mail adresim

Bu Benim Dünyam dedi ki...

Merhaba örgücü ninecim günlerdir bu şalın anlatımını arıyodum ki senelerdir bloğunuzun takipçisi olarak böylesine yararlı bir bilgiyi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyor ve ellerinizden öpüyorum hakkınızı helal edin lütfen ve şu an şalı başlamak için bismillah çekiyorum -:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin