16 Ağustos 2009

KOALA ÖRGÜ OYUNCAK SAYILARI VE ÖRÜLÜŞÜ (2 ŞİŞ İLE)



























































BURUN DİKERKEN BİRAZ ELYAF KONACAK
























KULAK,BEN KULAĞI TEK PARÇA ÖRDÜM,ÇOK DİKİŞ OLMASIN PARÇA ÇOK KÜÇÜK DİYE












































KOL VE BACAKLAR














KOALARIN YAPIMI

ANNE GÖVDE VE BAŞI
mid grey(bu grinin bir tonu mu yoksa bir başka renk mi karar veremedim ) ile 28 ilmek örerek başlangıç yapıyoruz.
İlmek ilmek örerek düz bir sıra yap,bu şeklide iki sıra çalış.
İleriki Sıra:ilk iki ilmeği birer arttır,(10) ilmek düz ör,sıradaki 4 ilmeği birer arttır,(10) ilmek düz ör,sıradaki 2 ilmeği birer arttır.
İleriki Sıra:ters örerek son iki sırayı her defasında parantez içindeki sayıları 4 arttırarak tekrar et taa ki toplamda 52 ilmeğin olana kadar.
İleriki düz sıra:İlk ilmeği 1 arttır,(24) ilmek düz ör,sıradaki 2 ilmeği birer arttır,(24) ilmek düz ör,son ilmeği bir arttır.(Toplamda 56 ilmek olacak)
Bu şekilde 25 sıra yap, Toplamda 34 sıra olucak.
İleriki sıra:2 ilmeği birlikte ör(,24 )ilmeği düz ör,2 ilmeği birlikte ör,2 ilmeği birlikte ör,son 2 ilmeğe kadar düz ör,son 2 ilmeği birlikte ör.
İleriki Sıra:ters örerek son iki sırayı her defasında parantez içindeki sayıları 2 azaltarak tekrar et.taa ki toplamda 36 ilmeğin kalana kadar.Burası boyun.
İleriki düz sıra:ilk ilmeği 1 arttır,(5) ilmek düz ör,sıradaki 2 ilmeği birer arttır,2 ilmeği düz ör,sıradaki 2 ilmeği birer arttır,(5) ilmek düz ör,sıradaki 2 ilmeği birer arttır,son ilmeğe kadar düz ör,son ilmeği 1 arttır.
İleriki sıra:tersine örerek son 2 sırayı parantez içindeki sayıları her defasında 3 arttırarak tekrar et .taa ki toplamda 68 ilmek olana kadar.
İleriki düz sıra:İlk ilmeği 1 arttır,18 ilmek düz ör,sıradaki ilmeği 1 arttır,2ilmek düz ör,sıradaki ilmeği 1 arttır,18 ilmek düz ör,sıradaki 2 ilmeği birer arttır,24 ilmek düz ör,son ilmeği bir arttır(toplam ilmek sayısı 74 olacak)Bu şekilde 5 sıra ör(düz 5 sıra ör demek isteniyor (toplamda 58 sıra olacak)
İleriki sıra:2 ilmeği birlikte ör,18 ilmek düz ör,2 ilmeği birlikte ör,2ilmek düz ör,2 ilmeği birlikte ör,18 ilmek düz ör,2 ilmeği birlikte ör,2 ilmeği birlikte ör,son 2 ilmeğe kadar düz ör,2 ilmeği birlikte ör,(Toplamda 68 ilmek olacak)
İleriki Sıra:2 ilmeği birlikte ör,(14) ilmek düz ör,2 ilmeği birlikte ör,2 ilmeği birlikte ör,2 ilmek düz ör,2 ilmeği birlikte ör,2 ilmeği birlikte ör,(14) ilmek düz ör,2 ilmeği birlikte ör,2 ilmeği birlikte ör,son iki ilmeğe kadar düz ör,2 ilmeği birlikte ör,(Toplamda 60 ilmek olacak)
İleriki sıra:tersine örerek son 2 sırayı her defasında parantez içindeki sayıları 3 azaltarak tekrar et ,taa ki toplamda 36 ilmek olana kadar.
İleriki sıra:Tersine örerek ilmekleri kes,
Burası başın üst kısmı.
dışarıya doğru düzgün bir şekilde vucudu ve başı ikiye katlayıp birleşme noktasını hizala ,uzun dikişlerle birleştirilecek,
Burun ani artışının iki yanına oyuncak gözlerini tak,önce burundan yukarısını doldur sonra tamamen doldurup dikişlerle kapat.
Boyun:başın yaklaşık 12.5cm aşağısından,ilmekleri takip ederk boynun etrafına bir çizgi dikiş at,ve ipi çekerek boynu sıkıştır,
İpin ucunu birkaç ilmek atarak sakla


BEBEĞİN BAŞI VE VÜCUDU;
18 ilmekle başla,baştan sona ilmek ilmek düz bir sıra yap,bu şekilde iki sıra yap.
İlerki sıra:İlk iki ilmekte 1 kez arttır,5 düz ör,sıradaki 4 ilmekte arttırma yap,5 tane düz ör,son iki ilmekte de birer arttır.(toplamda 26 ilmek olucak)
Sıradaki düz sıra:ilk 2 ilmekte birer arttır,9 ilmek düz ör,sıradaki 2 ilmekte birer tane arttır,9 ilmek ör,sıradaki 4 ilmekte birer arttır,9 ilmek ör,son 2 ilmekte de birer arttır(toplam ilmek sayısı 34 olucak)
Sıradaki düz sıra: İlk ilmeği arttır,(15 )ilmek düz ör,sıradaki 2 ilmekte birer arttır,son ilmeğe kadar düz ör,son ilmeği arttır(toplamda 38 ilmek olucak)
17 sırayı da aynı bu şekilde ör(toplam 24 sıra örmüş olacaksın)
İleriki sıra:2 ilmeği birlikte düz ör(15) ilmeği düz ör,2 ilmeği birlikte düz ör,yine iki ilmeği birlikte düz ör,son 2 ilmeğe kadar düz ör,son 2 ilmeği birlikte düz ör.
İleriki sıra:tersine örerek son iki sırayı tekrar et.her defasında parantez içindeki toplam sayılarını 2 az görerek 22 ilmek e kadar devam et,burası boyun olacak
İleriki sıra:İlk ilmekte bir arttır,(2) düz ör,sıradaki 2 ilmeği birer arttır,1 düz ör,sıradaki 2 ilmeği birer arttır,(2 )düz ör,sıradaki 2 ilmeği birer arttır,son ilmeğe kadar düz ör,son ilmeği bir arttır
İleriki sıra:tersine örerek son iki sırayı parantez içindeki sayıları her defasında 3 arttırarak tekrar et taa ki toplamda 46 ilmeğin olana kadar yani 3 sıra yap (Toplam sıralar 40 tane olacak)
İleriki sıra:2 ilmeği birlikte düz ör(,8) ilmek düz ör,2 ilmeği birlikte düz ör,2 ilmeği birlikte düz ör,2 ilmek düz ör,2 ilmeği birlikte düz ör,2 ilmeği birlikte düz ör,(8) ilmek ör ,2 ilmeği birlikte düz ör,2 ilmeği birlikte düz ör,son 2 ilmeğe kadar düz ör,2 ilmeği birlikte düz ör,
İleriki sıra:tersine örerek son iki sırayı parantez içindeki sayılar her defasında 3 azalacak şekilde tekrar et taa ki 22 ilmek kalana kadar.
İleriki sıra:ters örerek ilmekleri kes burası başın üst kısmı.
Dışarıya doğru kenarları düzelterek başı ve bedeni ikiye katlayarak birleştir

KULAKLAR:
Mid greyle 4 tane yap.Parantez içindekiler yavrunun sayıları.
8{5}ilmekle başla.İlmek ilmek örerek bir düz sıra yap,6 {4}sıra düz ör.
İki ilmeği her ikisinin sonundan birlikte ör ve devamında bir düz ör taa ki 4{3} ilmek kalana kadar.
İleriki sıra:tersine örerek ilmekleri kes.

BURUN:
Koyu kahveyi kullanarak bir tane yapılacak.Parantez içindeki sayılar yavrunun.
4{3} ilmekle başla, tersine örerek bir sıra yap.
düz örerek her sıranın son ilmeğini bir arttırarak toplamda 8{5} ilmek olana kadar ör.
7{5} sıra düz ör,
Her sıranın sonunda 2 ilmeği birlikte örerek toplamda 4{3} sırayı düz ör.
İleriki sıra: tersine örerek ilmekleri kes.

KOLLAR

Parantez içindekiler yavrunun sayılarıdır.
28(18) ilmek başla ,14 (10) sıra düz olarak ör.Sonraki sıralarda Sıranın başında ve sonunda 2 ilmek beraber örerek devam et 18(12) ilmek kalana kadar ör.Ters çevirerek dik,bir ucu açık kalacak içi elyaf ile doldurulup kapatılacak.

AYAKLAR


28(18)İlmek başla 24(16) sıra düz olarak ör.Sonraki sıralarda sıranın başında ve sonunda 2 ilmek birlikte örerek devam et.18 (12) ilmek kalana kadar ör,ters ten dik içine elyaf doldur.


TAMAMLANMASI
Parçaları tersten dik,içine elyaf doldur,



Kulaklar dikilip içine elyaf doldur,sonra saçak takar gibi ipleri kulağın etrafına tak

PENÇELER VE AĞIZ:
Her bir patide, siyah iplikle 3 dikiş atarak pençeleri yap. aynı iplikle dikişlere devam ederek burundaki burun deliklerini de dik.




Önce kocaman bir teşekkür etmem gerekiyor,kime mi bunu örmemi borçlu olduğum çevirisini birkaç saat içinde yapıp bana gönderen çıtı pıtı kızım http://uzmanamator.blogspot.com/ a.Ama araya tatil girdi ben neredeyse 2 ay sonra yayınlıyabiliyorum. İki şiş ile düz örgü ören herkes yapabilir,o kadar kolay o kadar da zevkli örülüyor.

Elimde güzel bir kitap var,ben 5 şiş ile örülüyor zannediyordum oysa iki şiş ile örülüyormuş.İngilizce olduğu için ben pek yararlanamıyorum ,oysa içinde maymundan,kaplumbağaya,yunustan at a pek çok hayvanın tarifi var.İsteyen herkes ile paylaşabilirim,tek şartım türkçesini bana da göndermesi.Hatta çevirip gönderirse ben örer denerim,sonra size anlatabilirim.Hangi hayvancığı isterseniz sayfalarının ressimlerini çekip göndereyim.


13 yorum:

MAYRI dedi ki...

Ellerinize sağlık çok şirinler ve gerçeğine çok benzemişler...

<:))

şule dedi ki...

elinize saglık cok güzel olmuş

uzmanamator dedi ki...

Ninecim tekrar eline sağlık ben teşekkür etmiştim ama gene teşekkür edeyim olsun :)
Şimdi ben çeviriye devam edeyim diyeceğim ama çok önemli bir çekincem var çevirdiklerimi örünce bana yollamayacaksan olur :)
yani sen örmek istediğini bana atarsın ben çeviririm olur mu ninecim :)
Ellerin dert görmesin sevgiler...

Unknown dedi ki...

UZMANAMATÖRÜM SAĞ OL CANIM BİLİYORUM SEVEREK YAPACAĞINI AMA ŞU AN SANA KIYAMAM AYRICA NE OLMUŞ SANADA ÖRECEKSEM,BİR GÜN BEBİŞİN OLURSA OYNAR SEN DE ONA NİNEYİ ANLATIRSIN.

dshandmade dedi ki...

çok şirin olmuşlar, ellerinize sağlık.

yaseminkale dedi ki...

duayenin ne kadar güzel anlatmışsınız ben bu anlatma konusunda yeteneksizim
koalaları çok seviyorum bunları da mutlaka yapmam gerek ooofffff sizde ne görsem yapıveresim geliyo gariiiii

Unknown dedi ki...

BEN DE ANLATAMIYANLARDANIM SAĞ OLSUN UZMANAMATÖR KIZIM ÇEVİRDİ İNGİLİZCEDEN YAZDI GÖNDERDİ.HADİ ÖR BAKALIM SİZİN İÇİN YAYINLADIM

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Çok güzel.Bu oyuncakları yaygınlaştırmalıyız.Her yer plastik oldu.Aşşağıdaki bebeğe bayıldım:)

LiliMini dedi ki...

Bu blogunuza ilk ziyaretimdi,ne kadar güzel şeyler yapmışsınız elleriniz dert görmesin,sevgiler

edaca dedi ki...

AYYYYYYYY NINEMMM BAYILCIMMMMM 41 KERE MASALLAHHHH SAHANE YAPMISIN TORUNUN OLASIM GELDI :((

gulseyhan dedi ki...

ellerinize saglik canim ya ben epeydir siteni ziyaret edemiyordum cok güzel süprüz oldu bana masallah hepsi cok guzel olmus

gulseyhan dedi ki...

ellerinize saglik canim ya ben epeydir siteni ziyaret edemiyordum cok güzel süprüz oldu bana masallah hepsi cok guzel olmus

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ablacım elinize sağlık mükemmel olmuşlar. sağlık ve huzurla güzel bir ramazan diliyorum kucak dolusu sevgiler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin