11 Şubat 2009

ÖRGÜYE BAŞLAMAM

SİZLERLE BİR ANIMI PAYLAŞMAK İSTEDİM.
BEN YILLAR YILLAR ÖNCE 7 YAŞIMDAYKEN ÖRGÜ ÖRMEĞE BU MAKARAYLA BAŞLAMIŞTIM.NURLAR İÇİNDE YATSIN ANNEM ŞUBAT TATİLİNDE CANIM SIKILIYOR DEYİNCE,BOŞ BİR MAKARA BULUP 4 CİVİ ÇAKMIŞTI ÜSTÜNE.SONRA ELİME BİR TIĞ VERDİ BAŞLADIM ÖRMEĞE.UZUN ŞERİT OLUNCA ANACIĞIM ONLARI BU İNCİLİ KUTU GİBİ DİKERDİ ,AĞZINA DA FERMUAR DİKTİMİ GÜZEL BİR PARA CÜZDANI OLURDU.İYİKİ DE ÖĞRETMİŞ.BEN YILLARDIR ÖRÜYORUM.ÇOK MUTLUYUM.HAZIR KAZAK PEK NADİR ALIRIM.ÇOCUĞUMU KENDİ ÖRDÜKLERİMLE BÜYÜTTÜM.ŞİMDİ BAKMAYIN DURMADAN OYUNCAK ÖRDÜĞÜME,TORUNA DOĞMADAN ÖNCE O KADAR ÇOK ÖRMÜŞÜM Kİ GİYSİ, 3 YILDIR GİYİYOR. BU MODELLERİ GÖRÜNCE ÖNCE OTURDUM AĞLADIM,ANAMA DUA ETTİM.SONRADA GENÇLER DE KIZLARINA ÖĞRETSİN DEDİM.ŞİMDİ MAKARALAR HAZIR SATILIYOR.BİR KALIN TIĞ ,BİRAZ KALIN İP ONLAR DA ÖRSÜNLER.KÜÇÜK HANIMLAR OYUNCAKLARINI KENDİLERİ YAPSIN.http://tricotin.com/fiche5.htm BAŞLANMASI VE ÖRÜLMESİ VAR

5 yorum:

pinokyoörgü07 dedi ki...

benimde böyle makaradan vardı .şimdide simli ipten makara ile ördüm içine büyük inci koydum çok güzel kolye oldu bloğumda resmini göstermek isterdim ama fotoğraf makinamı bilgisayara tantamadım bunun gibi örülen başka şeylerde yayınlarsan sevinirim .antalyadan selamlar ...

Betül dedi ki...

allah rahmet eylesin, anneniz nur içinde yatsın ninecim, ben bu makaraları bilmiyorum, ilk kez gördüm.

Bal küpü dedi ki...

Ya inanırmısınız daha yeni aklıma geldi bu şekilde bizde çok örgü örmüştük.Bence çocukların dikkati ve küçük el kasları içinde harikaydı ama nasıl yapıldığını unuttuğum için çocuklara bahsetmedim. Hazır satılıyorsa iyiymiş gerçekten sağol paylaşım için :)

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Bende ilk kez gördüm bu makaraları. Küçükken rahmetli babaannem canım sıkılıyor deyince elime bir yün ve tığı tutuşturur, zincir çek derdi. Bende ip bitene kadar çekip ördüm babaanne diyince, sök bi daha ör derdi :) Bende söküp söküp tekrar tekrar örerdim. Banada o günlerimi hatırlattınız bir an. Sevgiler.

uzmanamator dedi ki...

Çok teşekkürler bu hikayenizi bizimle paylaştığınız için sizin hikayenizi okuyunca ben de kendi hikayemi paylaşmak istedim okumak isterseniz bloğuma beklerim :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin